Het Diepte Meditatie weekend

Tijdens dit weekend leer je Diepte Meditatie. Je ontdek hoe je zelfstandig kunt mediteren, waar en wanneer je wilt. Naast deze basiscursus word je verwend met aanvullende inspiratie. Je overnacht in een mooi en goed B&B in de buurt, geniet van lekker eten en drinken en van wandelen in de natuur. Klankschalen, inspirerende video’s… Het zal je aan niks ontbreken.

20110801_999_94
Onthaasten gaat vanzelf bij het oprijden van het lange zandpad.

Dit weekend omvat:
• De basiscursus Diepte Meditatie – compleet
• Mindfulness bodyscan
• Klankbad – Tibetaanse klankschalen
• 2x overnachting in een b&b vlak in de buurt
(gedeelde kamer, 2x eenpersoonsbed)
• 2x ontbijt, 2x lunch, 1x diner
• Onbeperkt vers fruit, sapjes en versnaperingen

Programma
Vrijdag aan het eind van de middag of in de loop van de avond kom je aan voor de individuele sessie. Daarbij krijg je je mantra en leer je hoe je de meditatietechniek stap voor stap toepast. Dit vraagt ongeveer een uur. Na deze individuele sessie is je de tijd voor jezelf. Lekker wandelen, een boek lezen in onze bescheiden bibliotheek of wat rusten… ’s Avonds wordt er een mooie film vertoond. Als je honger hebt, is er tijd om op eigen gelegeheid wat eten bij een van de leuke restaurants in de buurt.

Zaterdagochtend beginnen we om 10.00 uur. De eerste groepssessie van deze basiscursus. Je krijgt individuele begeleiding bij de juiste beoefening van de meditatie. En we hebben het over praktische aanwijzingen en tips. Ook maak je kennis met de bodyscan, een liggende relaxatie die bekend is uit mindfulness.

lunch_duo_cursus

De heerlijk lunch tijdens een duo-cursus.

Om 12.00 uur serveren we van de lunch: ovenvers brood, beleg en lekkere soep.

Van 13.00 tot 15.00 is stilte-tijd. Een mooi moment om even op jezelf te zijn en de indrukken te verwerken. Ook kan er vermoeidheid vrijkomen. Daarom is het prettig om wat te rusten, te lezen of even te wandelen.

Om 15.00 ga je weer ‘aan de slag’. Tijdens deze sessie sta je stil bij de rol van gedachten tijdens het mediteren. Je krijgt helder uitgelegd hoe je kunt omgaan met zaken als onrust, vermoeidheid en gedachten tijdens de meditatie. Ook is er een ondersteunende dvd. En natuurlijk is er tussendoor een fijne begeleide relaxatie. Je komt immers wel voor je rust.

Rond 18.00 uur vinden we elkaar bij de eettafel. We houden het eenvoudig en maken het lekker.

20.00 uur begint de avond. Een boeiende avond! Samen onderzoeken we de eeuwige stroom van gedachten, zoals veel mensen ervaren. En we zien hoe je onnodige gedachten kunt voorkomen. We sluiten de avond rond 21.30 uur af met een meditatief slaapmutsje.

Zondagochtend start om 10.00 uur, met een gezamelijke meditatie. Je hebt inmiddels aardig wat ervaring opgedaan – en misschien ook vragen. Daar nemen we alle de tijd voor. En je maakt kennis met een eenvoudige ademtechniek, pranayama, die vitaliseert en balans herstelt.

Om 12.00 uur wordt wederom de lunch geserveerd. Vers en lekker.

De laatste sessie begint om 13.3. We staan uitgebreid stil bij het begrip ‘transcenderen’. Ook kijken we naar een mooie documantaire over leven in aandacht (mindfulness). Inmiddels heb je alle kennis en inzichten in huis om zelfstandig te mediteren. Na een laatste groepsmeditatie sluiten we rond 15.30 uur af.

Het weekend duurt van vrijdag na 16.00 uur tot en met zondag 15.30 uur.