Diepte Meditatie is goed voor lichaam en geest.

Het effect van meditatie is vaak onderzocht en nog vaker besproken. Mensen die regelmatig mediteren, voelen gelukkiger en leven meer onspannen. Ook de wetenschap onderschrijft een zeer positieve invloed op lichaam en geest. Vaak beginnen mensen met mediteren om zich fitter, gelukkiger en energieker te voelen. Of om meer in contact te komen met zichzelf. En voor veel mensen blijkt de meditatie ook daadwerkelijk te helpen.

Stress? Slapeloosheid? Bun out? Meditatie kan helpen – vanaf de eerste keer
Tijdens de meditatie verandert de activiteit in de hersenen. De beide hersenhelften gaan beter samenwerken. Ook vertoont de activiteit meer samenhang tijdens de meditatie. Een ordelijkheid die je ook meeneemt in je dagelijkse activiteit – na de meditatie.

meditatie_onderzoek

Uit onderzoek bij verschillende universiteiten over de gehele wereld en gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften, komt naar voren dat meditatie zorgt voor:

-) afname van slapeloosheid
-) vermindering van depressie versterking van het immuunsysteem
-) normalisatie bij een te hoge bloeddruk
-) ervaren van innerlijke kalmte
-) toename van energie
-) verbetering van concentratievermogen
-) toename van geluksgevoelens
-) verbeterde sociale contacten
-) een sneller herstel bij Burn Out

Een praktische, Westerse benadering.
Als je mediteert richt je de aandacht naar binnen. Hierdoor ontspant je lichaam als vanzelf, waardoor je rust ervaart. Geen zweverige benadering maar juist een praktische techniek, met beide benen op de grond. Het contact met jezelf wat tijdens de mediatie ontstaat, maakt je sterker en gezonder. Je raakt minder snel uit balans in de hectiek van het dagelijkse bestaan.

Door diverse zorgverzekeraars vergoed.
Diepte Meditatie leraar Martijn de Kreek is als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut geregistreerd bij de BATC. Omdat Diepte Meditatie positief doorwerkt op de vijf natuurgeneeskundige principes, wordt het aanleren van deze methode als natuurgeneeskundige consult door veel zorgverzekeraars vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.